אושר במקום העבודה

"האושר הוא משמעותם ומטרתם של החיים ושל הקיום האנושי" (אריסטו)

בשנת 1999 החוקר פרד לות'נס איחד בין התחומים פסיכולוגיה חיובית ופסיכולוגיה ארגונית ובכך יצר את תחום ההתנהגות הארגונית החיובית. ההתנהגות הארגונית החיובית מציעה דרכים לעיצוב סביבת עבודה אופטימלית.
כיצד יוצרים סביבת עבודה אופטימלית אשר מאפשרת לאדם להיות במיטבו הן בעבודתו והן ביחסיו עם אנשים אחרים?

  • מה הקשר בין אושר לעושר?
  • כיצד מנהלים משפיעים על רגשות העובדים/ות?
  • כיצד מתמודדים עם לחץ ודיכאון בעבודה?
  • מה בין אושר והצלחה?




קטגוריות

פוסטים נוספים

שכר בין נשים וגברים- מורן- את איש או אישה?!

מהו הסוד הגדול והשמור ביותר בכל מקום עבודה?
השכר
מגיל צעיר אנחנו יודעות שאסור לנו לדון בשכר או בכסף . ונכון, לנו הנשים, יש נטייה להעריך משרה עם עשייה משמעותית על פני משרה שהשכר בה גבוה, אבל האם בבחירות הקריירה שלנו אנחנו בוחרות לקבל שכר נמוך יותר על אותה המשרה בדיוק שמבצע קולגה גבר?

לקריאת המאמר»

מה בין חיזור להטרדה?

אחת השאלות המשפטיות המהותיות הינה-  היא מתי חיזור הופך להטרדה מינית?- במקרה הנדון היה מדובר במגע ללא הסכמה, קרי חשש למעשה מגונה. האם מדובר במעשה מגונה- מעשה לשם גירוי, סיפוק או ביזוי מיני?. הפסיקה שלפנינו, מתייחסת לשני קולגות בתפקידים בכירים במשטרה, שניהם מכירים מהעבודה, שניהם חוזרים ממשימה, מבושמים קלות, חניכים באותו קורס יוקרתי. ברכב עוד שני קצינים/ות נוספים. האם עסקינן בהטרדה מינית או מדובר בחיזור לגיטימי בין שני קולגות? נשאלת השאלה, מתי עובר הגבול בין חיזור להטרדה?

לקריאת המאמר»

פס"ד אורלי סלע

בפס"ד שניתן לאחרונה בביה"ד הארצי לעבודה בנושא הטרדה מינית עלתה השאלה של המצאת חומרי הבדיקה של הממונה הבודקת החיצונית למניעת הטרדה מינית ועדויות נוספות. הפסיקה משמעותית כי היא מהווה נדבך נוסף בחיזוק מעמדה של הממונה למניעת הטרדה מינית

לקריאת המאמר»
דילוג לתוכן