Work Life Balance

דור ה- Y והקשר ביניהם
מנהיגות וניהול

"מצא עבודה שאתה אוהב ולא תעבוד אפילו יום בחייך" (קונפוציוס)

דור ה-Y הוא הדור של ילידי אמצע-סוף שנות ה-70 עד אמצע-סוף שנות ה-90. לדור זה, שהתחיל להיכנס לשוק העבודה לפני כ-12 שנה, מאפיינים ייחודיים לעומת הדורות הקודמים לו, בעיקר בכל הנוגע לתפיסת שעות הפנאי וחלוקת זמן בין עבודה לבין פנאי.
ה-WLB היא תפיסה ארגונית חדשה יחסית בעולם (כ-15 שנה, ופחות מכך בארץ) הרואה את האדם כמכלול, כבעל יותר תפקידים בחיים מאשר להיות רק עובד/ת- כאיש משפחה, בעל/ת תחביבים, מחויבויות כאלה ואחרות.
הגישה מנסה למצוא את שביל הזהב בין צרכי המעסיק וצרכי העובד/ת, ע"י כך שמאפשרת לעובד/ת (וכן גם למנהל/ת) לשמור על איזון בין הזמן והאנרגיה המוקדשים לעבודה לבין אלה המוקדשים לשאר תחומי החיים.

  • איך עושים את זה?
  • כיצד מאזנים בין שעות העבודה הרבות והרצון להגשים את עצמי?
  • להיות איש/ת משפחה ולפתח תחביבים?
  • מהו מודל ה– WLB?
  • מה תפקיד מש"א בשינוי התפיסה ארגונית?
  • איך ארגון שהטמיע את ה-WLB ינהל עובד מדור Y?
  • כיצד משתמשים במודל לגיוס עובדים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קטגוריות

פוסטים נוספים

שכר בין נשים וגברים- מורן- את איש או אישה?!

מהו הסוד הגדול והשמור ביותר בכל מקום עבודה?
השכר
מגיל צעיר אנחנו יודעות שאסור לנו לדון בשכר או בכסף . ונכון, לנו הנשים, יש נטייה להעריך משרה עם עשייה משמעותית על פני משרה שהשכר בה גבוה, אבל האם בבחירות הקריירה שלנו אנחנו בוחרות לקבל שכר נמוך יותר על אותה המשרה בדיוק שמבצע קולגה גבר?

לקריאת המאמר»

מה בין חיזור להטרדה?

אחת השאלות המשפטיות המהותיות הינה-  היא מתי חיזור הופך להטרדה מינית?- במקרה הנדון היה מדובר במגע ללא הסכמה, קרי חשש למעשה מגונה. האם מדובר במעשה מגונה- מעשה לשם גירוי, סיפוק או ביזוי מיני?. הפסיקה שלפנינו, מתייחסת לשני קולגות בתפקידים בכירים במשטרה, שניהם מכירים מהעבודה, שניהם חוזרים ממשימה, מבושמים קלות, חניכים באותו קורס יוקרתי. ברכב עוד שני קצינים/ות נוספים. האם עסקינן בהטרדה מינית או מדובר בחיזור לגיטימי בין שני קולגות? נשאלת השאלה, מתי עובר הגבול בין חיזור להטרדה?

לקריאת המאמר»

פס"ד אורלי סלע

בפס"ד שניתן לאחרונה בביה"ד הארצי לעבודה בנושא הטרדה מינית עלתה השאלה של המצאת חומרי הבדיקה של הממונה הבודקת החיצונית למניעת הטרדה מינית ועדויות נוספות. הפסיקה משמעותית כי היא מהווה נדבך נוסף בחיזוק מעמדה של הממונה למניעת הטרדה מינית

לקריאת המאמר»
דילוג לתוכן